You are currently viewing Ballı ve tarçınlı limon suyu: yararları ve zararları

Ballı ve tarçınlı limon suyu: yararları ve zararları

Limonlu ve tarçınlı su, geleneksel olarak kilo kaybı ve vücudun detoksifikasyonu için bir içecek olarak kabul edilir.

Bu bir efsane değil, bu tür su gerçekten birkaç kilo vermenize yardımcı olur ama aynı zamanda çok daha ciddi değişiklikler de sağlar. Kilo vermenin yanı sıra sindirimde önemli bir iyileşme, bağışıklık sistemini güçlendirme, nefesinizi tazeleme ve diğer hoş sonuçları fark edebilirsiniz.

Hazırlanması kolay bu içeceğin vücut üzerinde neden bu kadar çarpıcı bir etkiye sahip olduğunu anlamak için onu oluşturan tüm bileşenlerin aktivitesini değerlendirmeniz gerekir.

İçeceğin avantajı tüm malzemelerin mevcudiyetidir, her evde bulunabilirler. Ayrıca limonlu ve tarçınlı su sadece kilo vermek isteyenler tarafından değil, sağlığımızı iyileştirmek için her birimiz tarafından içilmelidir.

Aç karnına su içme alışkanlığı hakkında çok şey söylendi. Beslenme uzmanları, gastroenterologlar, beslenme uzmanları ve diğer uzman uzmanlar şunu tekrarlamaktan asla yorulmazlar: “Her gün aç karnına bir bardak ılık su ile başlamalısınız.” Kahve değil, yulaf lapası değil, normal durgun su. Ve burada iki makul soru ortaya çıkıyor – neden aç karnına ve su neden sıcak? Anlayacağız.

Aç karnına su tüm metabolik süreçleri başlatır

Metabolizma hızlanır, vücut sanki uykudan uyanır ve sonraki öğünlere hazırlanır. Ortalama insan vücudunun %70’i sudan oluşur. Her hücre yalnızca suyun katılımıyla büyür, gelişir ve yenilenir.

Vücuttaki çoğu kimyasal reaksiyon yalnızca ona maruz kaldığında meydana gelir. Enerji açığa çıkaran metabolik reaksiyonlar dahil. Böylece yeterli miktarda su olmadan tüm yaşam aktiviteleri askıya alınır, vücuttaki tüm işlemler yavaş gerçekleşir.

Ve sabahları herkes kendini biraz susuz hisseder, çünkü gece boyunca nefes alırız ve ardından 1,5 litreye kadar su kaybederiz! Elbette bu eksikliğin giderilmesi gerekiyor. Uyandıktan sonraki ilk 10-15 dakika içerisinde aç karnına su içmelisiniz.

Aşağıdaki işlemleri başlatır:
• Cilt hücreleri de dahil olmak üzere hücrelerin yenilenmesi.
• Kan akışının ve lenf dolaşımının hızlanması.
• Besinlerin doku ve organlara hızlı ulaştırılması,
• oksijen, hormonlar ve antikorlar.
• Atık maddelerin uzaklaştırılması, bağırsak duvarlarının temizlenmesi
• atıklardan ve toksinlerden.
• Metabolizmanın %20-30 oranında hızlanması, daha fazla kalori alınması ve bunun sonucunda kilo kaybı.
• Mide enzimlerinin üretiminin uyarılması.
• Bağırsak hareketliliğinin artması.
• İdrar söktürücü etkisi böbrek taşı riskini azaltır ve şişkinliği giderir.
• Kan inceltme. Bu, tromboz olasılığının yanı sıra kolesterol plaklarının oluşumunu da azaltır.

Artık aç karnına su içmenin neden önemli olduğunu anladığımıza göre, suyun hangi sıcaklıkta olması gerektiğine ve neden olduğuna karar vermeye çalışalım.

Burada bilim adamlarının görüşleri farklılık gösteriyor, ancak tek bir şey net kalıyor – buzlu su ve kaynar su içmemelisiniz. Gerçi burada da destekçiler var, mesela boğazın bu kadar aşırı derecede sertleştirilmesi.

Ancak bilim adamlarının ve doktorların büyük çoğunluğu suyun ılık içilmesi gerektiği görüşündedir. Vücutta en belirgin olacak etki suyun sıcaklığına bağlıdır:

• Soğuk su (15-20 derece) canlanmanıza ve hızla bol miktarda enerji üretmenize yardımcı olacaktır. Bu, örneğin antrenmandan önce geçerlidir.
• Oda sıcaklığındaki (20-27 derece) su, sindirim sistemi üzerinde en güçlü etkiye sahiptir. Bağırsak hareketliliğini hızlandırır ve mide enzimlerinin üretimini uyarır.
• Ilık su (35-40 derece) gençliği en iyi şekilde korur, metabolizmayı başlatır ve vücudu toksinlerden arındırır.

Çinlilere ve Japonlara inanıyorsanız, uzun ömürlülüğün sırlarından biri de her sabah aç karnına ılık su içmektir. Yalnızca ılık suyun enerjilerini yoğunlaştırmalarına ve gençliği korumalarına olanak sağlayacağına inanıyorlar.

Suyun bu kadar mucizevi güçleri olduğuna göre neden başka bir şey ekleyelim ki?
Yarım limonun suyunu bir bardak suya sıkarsanız, bir kaşık tarçın ve bal eklerseniz faydalı sonucu ikiye katlayabilirsiniz.

Taze sıkılmış limon suyu bağırsak hareketliliğini uyarır ve mikroflorasını iyileştirir. Bu, insanın bağışıklık sistemi için çok önemlidir, çünkü hastalığa yatkınlık bağırsaklardaki bakterilere bağlıdır.

Limon vücudu toksinlerden ve atıklardan temizler, yani birçok antioksidan içerdiğinden güçlü bir detoksifikasyon etkisine sahiptir. Limon, minerallerin ve vitaminlerin yiyeceklerden daha iyi emilmesini sağlar, sabahları canlandırır ve canlandırır, uyuşukluğu ve yorgunluğu giderir.

Limon en zengin askorbik asit kaynağıdır, bu sayede meyve soğuk algınlığına karşı mücadelede liderler arasında haklı olarak yerini alır.

C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirir ve iltihabı hafifletir. Ayrıca yüksek C vitamini içeriğinin kardiyovasküler sistem üzerinde son derece faydalı bir etkisi vardır. Kalp kasları güçlenir, kan damarlarının elastikiyeti artar ve daha az geçirgen hale gelir.

Yüksek miktarda antioksidan ise kanser karşıtı aktiviteye sahip olup, serbest radikallerin ve atıkların doku üzerindeki toksik etkisini azaltır.

Tarçını da unutmayın, bu baharat da inanılmaz derecede sağlıklıdır. Tarçın satın alırken tozunu sahtesinden ayırmak çok önemlidir çünkü yalnızca doğal baharatın iyileştirici etkisi vardır.

Hatalardan kaçınmak için, tarçın tozunu ağırlıkça satın almak veya tarçın çubuklarını kendiniz öğütmek daha iyidir. Tarçının kardiyovasküler sistem üzerinde çok iyi bir etkisi vardır.

Bilim adamları çok sayıda olumlu özelliği kanıtladılar.

Tarçın:

• “kötü” kolesterol seviyesini azaltırken iyi kolesterol aynı seviyede kalır;
• kan damarlarının iç duvarlarındaki iltihabı hafifletir;
• kan basıncını azaltır;
• kanı inceltir, bu da tromboz riskini azaltır; Kan akışını arttırır, bilişsel bozukluk olasılığını azaltır.

Antik çağlardan beri, ARVI ve diğer soğuk algınlığı tedavisinde sıcak içeceklere tarçın eklenmiştir. Tarçının antiviral ve antibakteriyel etkileri olduğu gibi kolorektal kansere karşı da etkili olduğu rapor edilmiştir.

Başka bir çalışma, baharatın günlük olarak zihinsel uyanıklığı arttırmada çok etkili olduğunu doğrulamaktadır.

Bu nedenle sabah işe gitmeden veya okula gitmeden önce içeceğiniz tarçınlı içecek hafızanızı canlandıracak ve uyanıklığınızı artıracaktır. Bu arada tarçını Parkinson ve Alzheimer hastalıklarına faydalı kılan da bu özelliğidir.

Son olarak bal eklemekle ilgili.

Öncelikle bu içeceğin tatlandırılması gerekiyor ve bal şekerden çok daha sağlıklı. İkincisi bal, vücudumuzu besleyen birçok değerli mikro element içerir.

Bal, sabahları ideal bir enerji takviyesidir; yüksek kalorili, kolay sindirilebilen bir karbonhidrattır. Balın, kalp kasını gevşetmek için önemli olan bol miktarda potasyum içermesi de aynı derecede önemlidir. Potasyum kalbi rahatlatır, kalp yetmezliği ve kalp krizi riskini azaltır.

Bal, sindirimi ve genel olarak sindirim sisteminin sağlığını iyileştiren probiyotikler açısından zengindir. Balın ayrıca antibakteriyel, antifungal ve immünomodülatör etkileri vardır, boğazı rahatlatır ve soğuk algınlığı sırasında öksürüğü azaltır.

Sabah içeceği hazırlamak için yarım limonun suyunu, 1 çay kaşığını bir bardak ılık suya eklemeniz yeterlidir. tarçın ve 1 çay kaşığı. Bal Kahvaltıdan yarım saat önce yavaşça karıştırıp için. Her gün bir bardak içecek içtiğinizde, enerjinizde önemli bir artış olduğunu, kan basıncınızı düşürdüğünü, bağışıklık sisteminizi güçlendirdiğini ve kilo vermenize yardımcı olduğunu fark edeceksiniz – test edildi!

Dikkatli olun, bal da turunçgiller gibi alerjendir, bu nedenle bileşenlere karşı bireysel toleransınızı izlemelisiniz. Kronik hastalıklarınız veya alevlenmeleriniz varsa doktora başvurmalısınız.

Bir yanıt yazın