You are currently viewing Gece Atıştırması: Artıları ve Eksileri

Gece Atıştırması: Artıları ve Eksileri

Sağlıklı bir yaşam tarzı son yıllarda bir trend haline geldi. İnce bir figür, bir kadının hayatta ve işte güvenle kendini kutlamasını sağlar. Bu nedenle bayanlar düzenli olarak spor salonlarına giderek diyetlerini sınırlandırırlar.

Bunun sonucunda gece geç saatlerde yemek yeme isteği ortaya çıkar. Herkes ani açlık hissine karşı koyamaz ve her gece buzdolabına “baskın” yapamaz.

Uzmanlar gece geç saatte atıştırma konusunda hemfikir değil. Bazıları gece yemek yemenin zararlı olduğunu savunurken, diğerleri gece açlığını gidermek için “izin verilen” yiyeceklerin bir listesini sunuyor.

Gece atıştırmalığının karşıtları midedeki “ağırlık”tan söz ederek sabaha kadar uyumanıza engel oluyor. Ancak uyku sorunları sorunun yalnızca yarısıdır. Geç akşam yemekleri fazla kilolara yol açabilir.

Taraftarlar, açlığın tatmin edilmesi gerektiğini, ancak düşük glisemik indeksli gıdaların yardımıyla tartışıyorlar.

Beslenme uzmanlarına göre gece yemek yeme isteği, gün içinde yeterince iyi beslenmediğinizin bir işaretidir.

Gece aşırı yemeyi önlemek için kahvaltıda yüksek kalorili yiyecekler yemeli ve 3-5 saatte bir atıştırmalık yemelisiniz. Kahvaltı yeterli miktarda protein ve lif içermelidir.

Gün içinde asıl mesele, yalnızca gerçekten yemek istediğinizde atıştırmaktır.

Tüm uzmanların hemfikir olduğu nokta, son öğünün yatmadan en az birkaç saat önce olması gerektiğidir. Geceleri midenizi yiyecekle “doldurmanıza” gerek yoktur.

Glisemik indeks nedir?

GI (glisemik indeks), vücuttaki karbonhidratların emilim hızıdır. GI tablosu diyabetli kişiler için oluşturulmuştur, ancak diyetetikte yaygın olarak kullanılmaktadır.

GI gıdalarının tam tablosu internette özet olarak mevcuttur.

Neden akşam yemek yemek istiyorsun?

1. Gece açlığının en yaygın nedeni gündüzleri yetersiz beslenmedir;
2. Vücutta bazı vitamin ve minerallerin eksikliği (çinko, silikon, magnezyum vb.);
3. Stres (stresi “yeme” alışkanlığı);
4. Can sıkıntısından bir şeyler çiğneme arzusu.

İzin verilen gece atıştırmalıkları

Yani eğer gerçekten geceleri yemek yemek istiyorsanız, o zaman biraz atıştırmalık yiyebilirsiniz. Ancak yalnızca onaylı ürünlerle Şu ürün listesini göz önünde bulundurun:

1. Yatmadan önce küçük bir muz yiyebilirsiniz. Serotonin ve melatonin (uyku hormonları) üretimini uyaran ve daha hızlı uykuya dalmanıza yardımcı olan magnezyum içerir.
2. Yulaf ezmesinin küçük bir kısmı vücudu hızla doyurur. Yulaf ezmesine keten tohumu veya badem ekleyebilirsiniz. Sinir sistemini sakinleştirmeye yardımcı olacaklar.
3. Ballı papatya çayı için ve siyah ekmek parçaları yiyin.
4. Ballı bir bardak ılık süt, uykuya çabuk dalmanıza yardımcı olacak ve mide-bağırsak sisteminize aşırı yüklenmeyecektir.

Ayrıca beslenme uzmanlarının tavsiyesi üzerine gece açlığı sebzeler, kuruyemişler, tam tahıllı fındıklar, kefir, az yağlı peynir veya süzme peynir, haşlanmış tavuk göğsü vb.

Kesinlikle yapmamanız gerekenler geceleri kırmızı et yemek, alkol, kafein içmek ve yağlı yiyecekler tüketmek. Yiyeceklerin gecelik kısmı 100-200 kcal’den fazla olmamalıdır.

Çözüm

Geceleri de yemek yiyebileceğinizi öğrendik. Önemli olan bunun için doğru ürünleri seçmektir. Ve elbette yatmadan birkaç saat önce yemek yiyin.

Beslenmede irade ve disiplin ileride aşırı kilo sorunlarından kurtulacaktır.

” width=”20″ height=”20″>

Bir yanıt yazın